Cautare de comori pe tema HIV la Craiova!

COMUNICAT DE PRESĂ

Dragoș Trifănescu vorbește la Radio România Oltenia- Craiova despre treasure hunt-ul organizat

 

Galați, 14.10.2016:  Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, în cadrul proiectului <Tineri sănătoși, comunități sănătoase!>, a format la sfârșitul lunii septembrie 30 de elevi, din 30 de licee din România, în problematica prevenirii infecției HIV, urmând ca aceștia să utilizeze tehnicile de educație nonformală învățate și informațiile primite pentru a livra sesiuni de prevenire HIV adresate egalilor lor și a organiza evenimente publice, cu aceeași temă, adresate comunităților din care fac parte.

Dragoș, voluntarul nostru activ din Craiova, ca urmare a participării sale la cursul organizat la Bran, s-a gândit că cea mea nonformală metodă prin care liceenii ar reține informații despre infecția cu HIV ar fi o vânătoare de comori. Acestea fiind zise, evenimentul a avut ca scop, pe lângă deja celebra găsire a „comorilor” ascunse, și informarea elevilor de liceu din Craiova asupra metodelor de prevenire și transmitere a infecției cu HIV. Stabilită inițial în Grădina Botanică, locația evenimentului a fost schimbată cu Parcul Național „Nicolae Romanescu”, cel mai mare parc natural din Europa de Est, datorită numărului neașteptat de mare de participanți. „Vânătorii de comori” au fost puși la grele încercări, pe măsură ce probele avansau. Căpitanii echipelor au fost aleși după rezolvarea unui test de 8 întrebări despre HIV, în timp ce ordinea plecării echipelor spre „comorile” ascunse s-a realizat în funcție de rapiditatea cu care membrii echipelor au completat un rebus, a cărui rezolvare avea nevoie, de asemenea, de cunoștințe despre HIV. Fraze despre HIV împărțite pe bilețele și răspândite în copaci, pe frunze sau chiar sub covorul arămiu, toate au trebuit să fie descoperite de către participanți, care s-au înarmat cu multă răbdare. La final, elevii craiovenii au primit materiale care au avut menirea de a-i informa și mai bine. De asemenea, aceștia au purtat discuții libere despre prevenirea și transmiterea HIV. Datorită promovării evenimentului în mediul online, Dragoș a fost invitat la Radio România Oltenia-Craiova pentru a vorbi despre ideea lui inedită. Ajuns la radio, Dragoș ne-a reprezentat asociația cu mândrie căci evenimentul lui a fost foarte apreciat. El a vorbit despre voluntariat, despre proiectul de la Bran finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și obiectivele asociației. Dragoș a fost felicitat pentru acuratețea cu care a realizat vânătoarea de comori având în vedere că are doar 18 ani. Treasure hunt-ul a avut un real succes în rândul tinerilor craioveni care au afirmat că a fost o experiență inedită și s-au arătat atrași de voluntariat.

Dragoș Trifănescu, participant la curs și elev la Colegiul Naţional Pedagogic “Ștefan Velovan”, Craiova, menționează:

„Când am ajuns la radio am simțit că munca îmi este apreciată și că am șansa de a reprezenta la nivel înalt asociația. Evenimentul a fost la nivelul așteptărilor, sunt bucuros că am reușit să organizez alături de doar câțiva prieteni în câteva zile o activitate de asemenea anvergură și cu un număr însemnat de oameni.”

Evenimentele tinerilor fac parte din proiectul <Tineri sănătoși, comunități sănătoase!> organizat de Asociația Semper Musica Tecuci și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în urma concursului național de proiecte de tineret, ediția 2016.