Ce cred tinerii despre consumul de droguri?!

 Acum aproximativ 2 saptamani, in zilele de 9 si 10 noiembrie, la Liceul Tehnologic Ovid Caledoniu, a avut loc o ,,Campanie antidrog-, initiativa organizata de Asociatia Semper Musica prin proiectul – Voluntar de TECUCI! Aceasta activitate a prezentat ce sunt mai exact drogurile, care sunt efectele consumului acestora si cu ce se aleg consumatorii.

    ,,Viata trebuie sa ma conduca, nu drogurile si de asemenea pentru cei ce se drogheaza mereu exista o cale de intoarcere, intoarcere la viata de dinainte de consum, doar ca trebuie sa se trezeasca la realitate si sa aiba multa ambitie,, spune Basturia Anina Carla in urma participarii la aceasta campanie, eleva la Liceul Tehnologic Ovid Caledoniu.

    Incercam sa ajutam. Am mai spus-o, oricat ne-am agita, tot efortul din lume ar merita daca am reusi sa determinam macar un singur adolescent sa nu incerce, sa nu vrea, sa nu-l intereseze sa consume droguri. Sunt persoane dependente de droguri, sunt persoane care ar face orice pentru a-si face rost de doza, care au ajuns sa isi vanda lucrurile, sa fure din casa si sa le vanda, au ajunsi la spitale in situatii foarte grave, multi au murit.

Puneti-va intrebarea, si voi vreti sa ajungeti asa? Crezi ca fetele o sa ti se ploconeasca la picioare cand o sa le spui ca tragi chestii pe nas, noii prieteni o sa te priveasca cu un respect imens? Pentru tine e ,,cool,, sa te droghezi? Pentru uni poate ca asa e, este ,,cul,,. Dar sa privim realitatea, nu e cul, chiar nu e, sa mori cu mainile facute praf, secatuit de orice urma de vointa, sfasiat de dureri.  

      Participa la activitati impreuna cu noi! Ne simtim utili, ne ajutam pe noi, ii ajutam pe altii, incercam sa depasim problemele si sa ne bucuram intr-un mod sanatos de viata. Mi-a ramas in gand ce a spus Carla ,,Viata trebuie sa ma conduca, nu drogurile,,

Pe voi cine va conduce?

Florin Bobirca, CNCH