Despre

RAPORT ANUAL Asociatia Semper Musica Filiala Tecuci

Asociatia Semper Musica Filiala Tecuci a luat nastere in iunie 2015, fiind o activitate din cadrul proiectului – Voluntar de Tecuci! In 2015, Filiala nu a administrat fonduri proprii, finantarea primita fiind pentru Asociatia Semper Musica Bucuresti. Primul raport de activitate al organizatiei a fost dezvoltat pentru anul 2016.

RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE ANUL 2019

////////

RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE ANUL 2018

////////

RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE ANUL 2017

////////

RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE ANUL 2016

////////

BILANT 2015

////////

DESPRE PROIECTUL Voluntar de Tecuci! (proiect finalizat)

Proiectul „Voluntar de TECUCI!” a fost o initiativa organizata de Asociatia Semper Musica, in perioada mai 2015-aprilie 2016, care a avut drept scop cresterea accesului tinerilor, adultilor si comunitatii orasului Tecuci la oportunitati de voluntariat reale si formare pe teme specifice prin initierea de programe de voluntariat, incurajarea voluntariatului la orice varsta, organizarea de evenimente comunitare si activitati de voluntariat dedicate unor teme specifice.

Fazele proiectului au fost:

Faza 1: Dezvoltarea Filialei Asociatia Semper Musica Tecuci, structura din care fac parte 6 cadre didactice voluntare din 5 licee tecucene, acestea stabilind la finele proiectului strategia de actiune pe termen lung a organizatiei nou infiintate:

Asociatia Semper Musica Filiala Tecuci a luat nastere in iunie 2015; filiala are 9 membri fondatori. De asemenea, filiala beneficiaza de un sediu propriu si toata infrastructura necesara pentru continuarea activitatilor.

Faza 2: Organizarea a 5 targuri de voluntariat in 5 licee din oras, ocazie cu care elevii tecuceni au putut voluntaria pentru cauzele preferate; targurile de voluntariat au inclus cate 5 workshop-uri pe diverse teme si au fost sustinute de experti din organizatii neguvernamentale care lucreaza cu grupuri vulnerabile si nu numai;

Au fost organizate 5 targuri de voluntariat in toate cele 5 licee din Tecuci, ocazie cu care peste 1500 de liceeni s-au inscris la diferite oportunitati de voluntariat, peste 300 ajungand sa voluntarieze si participand la peste 50 de activitati organizate in oras.

Faza 3: Dezvoltarea de 5 brigazi de voluntari care sa propuna mai departe noi oportunitati de voluntariat adresate tinerilor;

5 brigazi de voluntari au fost dezvoltate, cate una la nivelul fiecarui liceu implicat.

Faza 4: Organizarea circuitului – Miscarea tinerilor impotriva discursului instigator la ura – in cadrul caruia 30 de tineri voluntari, alesi dintre cei mai activi, vor vizita timp de 2 zile mai multe organizatii bucurestene care lucreaza cu grupuri vulnerabile la risc de discriminare;

1 circuit organizat, ocazie cu care 30 de liceeni din Tecuci au vizitat 4 ONG-uri din Bucuresti care lucreaza cu diferite grupuri vulnerabile: Asociatia Romana Anti-Sida, Agentia Impreuna, Fundatia Estuar si Fundatia Romanian Angel Appeal. Liceenii au beneficiat  si de cate o sesiune despre discursul instigator la ura.

Faza 5: Organizarea targului public de voluntariat – Voluntar de Tecuci!, targ care va prezenta cetatenilor de orice varsta diferite oportunitati de voluntariat;

Targul a fost organizat in aprilie 2016.

Faza 6: Organizarea Galei Voluntarului Tecucean, ocazie cu care, cei mai activi dintre voluntari vor fi premiati pentru sprijinul acordat comunitatii locale. Evenimentul public se va organiza la finele proiectului, 100 de cetateni si reprezentanti ai institutiilor publice si private, dar si ai presei, urmand sa participe la acesta.

Gala a fost organizata la finalul lunii martie 2016, la eveniment participand 350 de persoane: liceeni, parintii lor, cadre didactice din toate cele 5 licee, reprezentanti ai institutiilor locale publice si private, alti invitati.

Proiectul “Voluntar de TECUCI!” este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Acesta se va desfasura in perioada mai 2015 – aprilie 2016, in Tecuci. Finantarea totala a proiectului este de 38.908,10 euro, din care 35.000 euro din partea Fondului ONG.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati: www.eeagrants.org / www.fondong.fdsc.ro

Proiect implementat de:

logo-semper-musica-vector

Prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania:

01-eea fong1

www.sempermusica.org