Final proiect: Toti pentru unul!

Bilanţ proiect bilateral „Toţi pentru unul”: trei vizite internaţionale, un raport de bune practici, 232 de liceeni beneficiari de sesiuni de prevenire HIV după modele islandeze şi norvegiene, dezvoltarea primei întreprinderi sociale a Asociaţiei Semper Musica şi noi parteneriate viitoare

Bucureşti, 29.12.2016: Cu ocazia organizării proiectului „Toţi pentru unul”, Asociaţia Semper Musica a avut posibilitatea să viziteze două asociaţii active în domeniul HIV – HIV Islanda şi HIV Norvegia, o ocazie de identificare de instrumente de educaţie, care ar putea fi utilizate în România pentru sesiunile de prevenire HIV organizate în liceele locale, şi strategii de utilizat în vederea creşterii sustenabilităţii financiare a programului de prevenire HIV. În urma vizitelor, echipa Asociaţiei Semper Musica a dezvoltat un raport de bune practici care este disponibil tuturor ONG-urilor active în domeniul HIV, dar şi un nou conţinut de sesiune de prevenire HIV pe care l-a pilotat în Tecuci, în rândul a peste 200 de elevi.

Proiectul a însemnat şi organizarea unei vizite pentru parteneri în România şi luarea deciziei de a organiza prima întreprindere socială a organizației românești prin intermediul căreia să asigure o parte dintre fondurile necesare derulării programului anual de prevenire HIV.

Aşadar, proiectul a crescut capacitatea Asociaţiei Semper Musica de a organiza sesiuni de prevenire HIV mai eficiente, utilizând modele elveţiene şi norvegiene, de a găsi o soluţie pentru creşterea sustenabilităţii financiare a programului de prevenire HIV, şi de a dezvolta parteneriate internaţionale care să ajute la stabilirea de noi proiecte de cooperare.

…………

Proiectul „Toți pentru unul” este finanțat în cadrul Programului de Asistență Tehnică prin Fondul de Relații Bilaterale gestionat de Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Punct Național de Contact pentru granturile SEE și Norvegiene2009-2014. Proiectul se va desfășura în perioada august – decembrie 2016 beneficiind de o alocare de 78.281,8 lei (100% din granturi SEE și Norvegiene).

Pentru mai multe informații legate de proiectele de prevenire HIV organizate de Asociația Semper Musica, vă rugăm să ne contactați la: telefon – 0733 537 037 sau e-mail – alex.gheorghiu@gmail.com.  Persoană de contact: Alexandru Gheorghiu, Președinte, Asociația Semper Musica.

www.sempermusica.org

Informații suplimentare despre Granturile SEE și Norvegiene se pot obține accesând paginile www.eeagrants.org/www.eeagrants.ro