Focsanenii informati legat de infectia cu HIV

COMUNICAT DE PRESĂ

Georgiana Pintea i-a informat pe cetățenii din Focșani despre infecția cu virusul HIV

Galați, 26.1o.2016:  Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, în cadrul proiectului <Tineri sănătoși, comunități sănătoase!>, a format la sfârșitul lunii septembrie 30 de elevi, din 30 de licee din România, în problematica prevenirii infecției HIV, urmând ca aceștia să utilizeze tehnicile de educație nonformală învățate și informațiile primite pentru a livra sesiuni de prevenire HIV adresate egalilor lor și a organiza evenimente publice, cu aceeași temă, adresate comunităților din care fac parte.

Georgiana Pintea, voluntarul nostru din Focșani a avut intenția, reușită de altfel, să facă puțină educație sexuală într-un mod nonformal. Ea s-a gândit că cel mai ușor mod prin care tinerii să țină seama de informațiile pe care voia să le ofere, este să realizeze o ramă cu tot ce trebuie ei să știe despre HIV/SIDA și egalitatea persoanelor LGBT. Ramă realizată manual era împânzită cu stikere despre cum nu se transmite virusul HIV deoarece mulți nu știu prin ce căi nu se ia virusul și tocmai acesta este motivul pentru care persoanele seropozitive sunt marginalizate. Pentru ca Georgiana știa că nu doar persoanele infectate cu HIV sunt discriminate ci și cele LGBT, rama realizată de ea aducea în prim-plan mesajul referitor la acceptarea persoanelor cu alte orientări sexuale deoarece „Și ei sunt oameni.” cum afirmă ea.

Georgiana Pintea, participantă la curs și elevă la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Focșani, menționează:

„Personal, mi-a plăcut foarte mult să fac acest eveniment deoarece am reușit să interacționez și cu alte persoane decât cele cunoscute, am reușit să le împărtășesc si lor câteva informații despre HIV/SIDA. Din păcate mai puține decât le-am oferit colegilor mei în cadrul sesiunilor pentru ca nu mi-a permis timpul, dar am încercat să. Cred că oamenii au avut reacții pozitive la eveniment, au fost încântați de idee. Am reușit să comunic și cu cateva persoane mai în vârstă decât mine care mi-au spus că e un proiect foarte bun, bine gândit și că nu au fost risipite niste resurse degeaba fiind necesară cunoașterea folosirii corecte a unui prezervativ, mai ales în rândul tinerilor pentru a evita evenimentele neplăcute precum contactarea unui ITS sau o sarcină nedorită.”

Evenimentele tinerilor fac parte din proiectul <Tineri sănătoși, comunități sănătoase!> organizat de Asociația Semper Musica Tecuci și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în urma concursului național de proiecte de tineret, ediția 2016.