Ionela Fratita, despre cum a fost la targ!

Ionela Fratita este un voluntar de baza al Asociatiei Semper Musica pentru proiectele desfasurate la nivelul orasului Tecuci. S-a implicat in fiecare, fie ca a fost vorba de o campanie anti-fumat, organizarea unui maraton anti-drog, sau de vopsirea micilor biblioteci gratuite. Ionela a fost extrem de dornica sa se implice si in proiectul -Voluntar de TECUCI!- fiind prezenta la 2 dintre targurile de voluntariat organizate in 2 dintre cele 5 licee. Iata care a fost parerea ei despre targuri:

1. Ce ti-ai spus cand ai aflat prima oara ca se vor organiza 5 targuri de voluntariat in toate liceele din Tecuci?

Cand am aflat prima data ca se vor organiza targuri de voluntariat in liceele din Tecuci am fost nerabdatoare sa particip si sa impartasesc altor tineri experienta capatata de-a lungul timpului, in mod special cea dobandita in urma participarii mele la alte proiecte de-ale organizatiei. Incercand sa  ii conving sa faca parte din echipa de voluntari din orasul nostru, am realizat ca nu toti oamenii au aceeasi motivatie cand vine vorba de voluntariat, fapt ce nu m-a descurajat, ci m-a motivat sa continui sa fac ce mi-am propus.

2. A fost greu sa ii convingi sa se inscrie?

Initial nu au fost prea incantati de idee, multi dintre ei fiind navetisti, punandu-si problema transportului si modului in care vor putea ajunge la activitati si evenimente, lucru ce a fost rezolvat imediat. Dupa ce ne-au ascultat vorbind despre cum este sa fii voluntar si sa te implici in probleme comunitatii au fost mai deschisi propunerilor.

Fiind mai multe oportunitati de voluntariat, acestia s-au inscris la activitatile pe care le considerau potrivite pentru ei. Numarul celor care s-au inscris a fost suprinzator de mare, iar satisfactia pe care am avut-o atunci cand elevii ne ascultau interesati a fost de nepretuit, pe fetetele lor citindu-se dorinta de a ajuta.

3. Ce parere ai despre voluntariat? si care crezi ca va fi impactul targurilor?

Consider ca voluntariatul este extrem de important deoarece contribuie la dezvoltarea simtului responsabilitatii si al compasiunii. Sa lucrezi ca voluntar implica de cele mai multe ori munca in echipa, astfel poti cunoaste oameni noi care au aceleasi pasiuni si care sunt interesati de aceleasi lucruri ca si tine. Targurile vor avea un impact deosebit asupra tinerilor care vor descoperi frumusetea de a ajuta fara a primi nimic in schimb si satisfactia pe care o ai la sfarsitul zilei cand stii ca ai putut contribui la ceva nou, la ceva mai bun. Voluntariatul raspandeste ideea de omenie intr-o lume condusa de bani si de lucruri materiale, incurajandu-ne sa obtinem schimbarea pe care ne-o dorim in lume.