Jucaria ta veche, bucuria copiilor!

De la simplele blocuri de constructie si mingi de diverse marimi pana la sofisticatele masinarii robotice, jucariile intermediaza drumul catre realitate pentru copii si le ofera miniaturi reprezentative ale lumii adultilor. Le stimuleaza creativitatea, le dezvolta inteligenta si perspicacitatea, pregatindu-i pentru viata de adult.

Insa, cand un copil nu are decat jucariile stricate ale fratilor mai mari, sau pur si simplu nu are deloc, cum facem? Cum isi mai stimuleaza creativitatea? Cum le mai facilitam drumul catre realitatea adultilor?

Cu totii am fost copii candva, am trait acel moment de fericire cand primeam o jucarie si ne jucam cu ea pana cand incepea sa se dezmembreze. Eram prea mici si poate traiam in alte vremuri ca sa ne gandim ca poate nu toti cei de varsta noastra au aceasta bucurie. Daca atunci nu ne-am impartit jucariile cu ceilalti, iata o noua sansa prin proiectul – Voluntar de TECUCI! Colegii nostri de la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu” s-au mobilizat pentru o colecta de jucarii pe care vor sa le doneze copiilor in dificultate de la noi din oras, celor ale caror familii nu isi permit sa le cumpere mereu jucarii. 

Pana acum au fost adunate zeci de jucarii de plus, masinute, cuburi colorate si altele. Cu siguranta ca pana la finele campaniei, tinerii de la Ovid Caledoniu si sper eu, ajutati si de cei din celelalte licee, vor reusi sa adune sute de jucarii pe care apoi le vor dona copiilor in dificultate.

Astept cu multa nerabdare ziua in care vom merge la cei mici si le vom dona aceste jucarii!

Florin Bobirca, CNCH