Liceeni din Tecuci in campanie de vara de prevenire HIV

COMUNICAT DE PRESA

Activitati de prevenire HIV organizate in Vama Veche de liceeni din Tecuci, Suceava, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului si Pascani

Bucuresti, 29.07.2016: Asociatia Semper Musica – singura organizatie din Romania finantata de Fundatia MTV Staying Alive si MAC AIDS FUND din America –  organizeaza, in perioada 01-17 august 2016, in Vama Veche, campania de vara – Sa vorbim despre infectia cu HIV!, initiativa la care vor participa gratuit 11 liceeni din Tecuci, Suceava, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului si Pascani.

Cu ocazia proiectului – HIV: IN and OUT, organizat de Asociatia Semper Musica in diferite orase si finantat de Fundatia MTV Staying Alive din America, initiativa care a inclus organizarea de sesiuni de educatie non-formala despre infectia cu HIV adresate liceenilor din 7 orase, au fost selectati 11 liceeni in vederea organizarii de activitati de prevenire HIV pe litoral cu scopul prevenirii comportamentelor cu risc ale tinerilor si in final, reducerii numarului de noi cazuri de infectie cu HIV in randul acestora.

Campania de vara de prevenire HIV – Sa vorbim despre infectia cu HIV! va fi organizata anul acesta in Vama Veche, pe plaja Open Stage, si va include organizarea de scurte workshop-uri despre caile de transmitere ale infectiei cu HIV sau ale altor infectii cu transmitere sexuala, pasii de urmat pentru folosirea corecta a unui prezervativ, testare pentru infectia cu HIV si tratament, organizarea de concursuri cu premii in prezervative Durex, mingi sau tricouri personalizate, dar si distribuirea de prezervative Durex si materiale informative gratuite.

Bogdan M. Istrate, coordonator proiect HIV:IN&OUT, mentioneaza:Motivul pentru care organizam aceasta campanie pe litoral este pentru ca ne dorim sa atragem atentia tinerilor asupra consecintelor sociale si medicale ale unei potentiale infectii cu HIV, mai ales in conditiile in care, unii dintre acestia, in vacanta, sub influenta alcoolului sau a drogurilor, pot lua decizii care le pot afecta sanatatea. Ceea ce este interesant este ca cei care transmit mesajele campaniei sunt liceeni, de diferite varste, care deja au beneficiat de o sesiune de prevenire HIV, iar inainte de campanie vor trece printr-o scurta formare legata de informatiile pe care trebuie sa le transmita egalilor lor. Speram sa reusim sa le atragem atentia tinerilor cu privire la acest aspect si astfel, sa reducem numarul de noi cazuri cu HIV inregistrate in randul tinerilor.”

Pentru mai multe informatii legate de proiectele de prevenire HIV organizate de Asociatia Semper Musica, va rugam sa ne contactati la: telefon – 0733 537 037 sau e-mail – alex.gheorghiu@gmail.com. Persoana de contact: Alexandru Gheorghiu, Presedinte, Asociatia Semper Musica.

www.sempermusica.org / www.macaidsfund.org / www.stayingalivefoundation.org