Papusi cu poveste!

      Liceul Tehnologic Elena Caragiani continua seria actiunilor de voluntariat printr-o alta activitate intitulata ,,Papusi cu poveste”, activitate organizata de Asociatia Semper Musica, in cadrul Proiectului – Voluntar de Tecuci! In perioada 11-13 noiembrie voluntarii acestui liceu au inceput confectionarea de papusi din diferite materiale cum ar fi: mohair, bumbac simplu sau invelit in dantela, interiorul papusilor fiind realizat din vata, iar pentru ochi s-au folosit nasturi. 30 de elevi voluntari au fost foarte cooperanti in realizarea lor reusind sa se mobilizeze si sa realizeze intr-un timp scurt 30 de papusi frumoase, fiecare diferita de alta.

     Ce au facut cu papusile? Ei bine, marti 8 decembrie, voluntarii au vizitat Scoala 7, din Balcescu, pentru a dona papusile realizate de ei. Si nu doar atat, voluntarii nostri au scris pentru fiecare papusa cate o poveste a sa, poveste ce a adus cate un zambet copiilor care studiaza in Balcescu.

     Ce sentimente au avut voluntarii nostri si cum se bucurau cei mici de papusi aflam in randurile urmatoare chiar de la una dintre voluntarele acestui liceu, Carp Madalina-Anamaria, participanta la activitatea ,,papusi cu poveste ,,Este un sentiment intr-adevar placut, am mers sa oferim aceste papusi sub forma de daruri unor copii care nu aveau jucarii, nu aveau cu ce sa se joace. Pur si simplu, puteai citi bucuria in ochii lor atunci cand citeau povestea de pe cutie si abia dupa o deschideau si erau intr-adevar captivati de papusi, le strangeau in brate. Personal, ma bucur ca activitatea noastra a ajuns la finalul asteptat, si acela de a bucura cateva suflete in preajma sarbatorilor de iarna”.

    Cred ca este un gest foarte frumos din partea voluntarilor de la L.T. Elena Caragiani, sa confectioneze din diverse materiale papusi si sa le doneze copiilor si asta doar pentru a oferi o zi mai colorata celor mici in dificultate. Au produs zambete, zambete ce ii fac sa se simta mandri de ce au realizat, mandri ca pot ajuta .

   Florin Bobirca, CNCH