Raport bune practici – metode de educatie din Islanda si Norvegia

Organizaţiile neguvernamentale din România active în domeniul HIV vor putea organiza sesiuni de prevenire HIV pentru liceeni folosind instrumente de educaţie nonformală islandeze şi norvegiene

Bucureşti, 22.12.2016: Cu ocazia organizării proiectului „Toţi pentru unul”, Asociaţia Semper Musica a elaborat un ghid de bune pracatici care include informaţii despre sistemele educaţionale din Islanda, Norvegia şi România în raport cu educaţia sexuală realizată în şcoli, serviciile de sănătate oferite persoanelor care trăiesc cu HIV, inclusiv disponibilitatea testării HIV, legislaţia privitoare la infectarea deliberată cu HIV şi date despre două asociaţii active în domeniul HIV: HIV Islanda şi HIV Norvegia.

De asemenea, raportul mai include şi câteva instrumente de educaţie nonformală islandeze şi norvegiene care pot fi folosite în cadrul sesiunilor de prevenire HIV adresate liceenilor din România, date cu privire la pilotarea acestora în Tecuci, judeţul Galaţi, precum şi informaţii despre proiectul „ALL4ONE” în cadrul căruia a fost posibil dezvoltarea acestui raport.

Raportul poate fi găsit în format electronic pe website-ul Asociaţiei Semper Musica: www.sempermusica.org Raportul în format fizic poate fi trimis prin poştă către orice ONG activ în domeniul prevenirii HIV.

…………

Proiectul „Toți pentru unul” este finanțat în cadrul Programului de Asistență Tehnică prin Fondul de Relații Bilaterale gestionat de Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Punct Național de Contact pentru granturile SEE și Norvegiene2009-2014. Proiectul se va desfășura în perioada august – decembrie 2016 beneficiind de o alocare de 78.281,8 lei (100% din granturi SEE și Norvegiene).

Pentru mai multe informații legate de proiectele de prevenire HIV organizate de Asociația Semper Musica, vă rugăm să ne contactați la: telefon – 0733 537 037 sau e-mail – alex.gheorghiu@gmail.com.  Persoană de contact: Alexandru Gheorghiu, Președinte, Asociația Semper Musica.

www.sempermusica.org

Informații suplimentare despre Granturile SEE și Norvegiene se pot obține accesând paginile www.eeagrants.org/www.eeagrants.ro