Sa fim responsabili de propriul gunoi

Dupa cum stiti zilele trecute in Parcul Crang s-a desfasurat o activitate de ecologizare la care au participat voluntari de la Colegiul National „Calistrat Hogas”. In urma activitatii de salubrizare s-au strans 40 de saci de resturi menajere. Vorbind cu colegii mei de la liceu, dupa actiune, mi-a ramas in minte o singura afirmatie – ,,Ar trebui sa fim responsabili de propriul gunoi„. Si adevarul este ca daca l-am pune in buzunar in loc sa il aruncam pe strada, daca le-am atrage atentia celor din jur, chiar si necunoscutilor, cu privire la influenta pe care o bucata de plastic o are asupra mediului, poate ca am schimba ceva. 

Am vorbit mai pe larg cu Mihaela Barbieru – CNCH – despre ce a insemnat pentru ea aceasta activitate:

F.B.: Crezi ca avem nevoie de asa ceva in oras?

M.B.: Uneori chiar este necesara o astfel de actiune, dar nu ar mai fi necesara daca fiecare ar arunca gunoaiele in locurile special amenajate. Si poate ca nu ar mai trebui sa facem activitati de ecologizare daca fiecare persoana ar fi responsabila de propriul gunoi sa si-l duca acolo unde trebuie, nu sa-l arunce pe unde apuca. Dar vezi tu, nu toti suntem responsabili si de aceea, societatea are nevoie de oameni-exemplu care sa ii readuca aminte ca mediul trebuie protejat.

Pot spune ca mi-am facut si noi prieteni la acesta activitate de ecologizare. Si pe langa asta, chiar m-am distrat. A trecut foarte repede timpul si am fost dezamagiti cand am auzit ca trebuie sa incheiem activitatea. Pentru unii suna ciudat ca ne-a placut sa adunam gunoaie, dar chiar asa a fost, chiar foarte fain. 

Intrebarea finala ar fi – Cat timp de acum inainte vor ramane curate locurile ecologizate de elevii de la CNCH?

Florin Bobirca, CNCH