Spiru in actiune!

     Pe data de 22 noiembrie, Colegiul National Spiru Haret a desfasurat o activitate de ecologizare in zona industriala, activitate organizata de Asociatia Semper Musica in cadrul Proiectului – Voluntar de TECUCI!

Cred ca interestul pentru o comunitate mai curata al tinerilor de la Spiru a fost dovedit prin numarul de saci stransi, de resturi menajere, mai exact, aproximativ 25 de saci. Ceea ce este interesant este ca, stand de vorba cu Bogdan Istrate – Presedintele Filialei Tecuci a Asociatiei Semper Musica, pana acum, el mentioneaza ca s-a strans peste 1 TONA de gunoi din oras, in urma celor 5 actiuni de ecologizare.

     ,,Cu voie buna am reusit sa adunam aproape tot gunoiul din zona. Cu fiecare bucata de hartie sau cutie de aluminiu ridicata de pe asfalt, puteam simti cum acel spatiu se inveseleste si el. Acum parca ar fi avut loc si mici tulpinite de flori si un pamant curat.” ne declara Ioana Balan, unul dintre voluntarii liceului 1 care a participat la aceasta actiune de ecologizare.

Ideea este urmatoarea: Vezi o hartie pe asfalt, o ridici. Vezi pe cineva ca arunca pe jos, incearca sa ii recomanzi sa nu o mai faca. Vezi ca membri ai familiei tale arunca gunoi pe jos, zi-le sa nu o mai faca. Daca am arunca toti pe jos, am ajunge sa traim printre gunoaie si atunci, in parc, in loc sa te plimbi pe alei curate si sa admiri flori de sezon, vei admira mormanele de gunoi. Cum iti suna asta?

Florin Bobirca, CNCH