„Sunt doar un batran invizibil, la fel ca toti ceilalti!”

Rar imi este dat sa aud povesti frumoase si atunci cand mai este implicat si un tanar, nu ezit sa povestesc…Zilele acestea pregatim activitatea de voluntariat propusa de Brigada de Voluntari de la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu”, activitate care presupune, identificarea de varstnici din Tecuci cu probleme economice care sa primeasca ajutor din partea liceenilor.

Pentru ca sa putem sa ii identificam, cei din brigada au facut cateva vizite la cativa varstnici de care stiam ca au nevoie de ajutor, insa nu stiam de ei, povestea lor de viata si cum au ajuns in situatia aceasta. Zis si facut!

Pentronela si Anina au mers la o doamna, cam de 75 de ani, care cu siguranta are nevoie de ajutor. Inainte sa iti povestesc despre ea, as dori sa te intreb: – Tu ai putea trai pe luna cu doar 120 lei?

Intreb asta pentru ca doamna in cauza fix atat are pe luna, un ajutor social de 120 lei, din care majoritatea merg pe utilitati. Are un frigider, dar care este gol, si pe care nu il baga in priza ca sa nu consume electricitate. Ca orice varstnic, are probleme de sanatate, insa nu se sfieste sa povesteasca despre ele. Le-a si cantat celor 2 fete care au vizitat-o. Dincolo de povestea doamnei, m-a impresionat gestul voluntarilor din brigada.

Dupa ce au povestit si doamna le-a aratat conditiile in care traieste, Petronela a mers si i-a cumparat din banii propri, legume si fructe, dar si un sac cu graunte pentru cei 5 catei pe care ii are in grija. Poate ca o sa imi spuneti, da, fix de catei are nevoie. Insa, intelegeti ca, atunci cand esti singur si nu te baga nimeni in seama, tot ce poti face este sa te inconjori de catei si pisici. Aceste animalute inca te baga in seama si te iubesc asa cum esti. Petronela nu este singura din brigada care a facut acest gest.

Cred ca mesajul transmis de aceasta doamna spune tot si cu asta, termin si acest articol: – „Sunt doar un batran invizibil, la fel ca toti ceilalti!”

P.S. In curand, vei afla mai multe despre cum o poti ajuta pe aceasta doamna, dar si pe alti varstnici in nevoie din Tecuci!