Sunt la STOP! Te ajut sa traversezi!

Voluntarii Liceului Tehnologic Ovid Caledoniu, dar si cei de la Colegiul National de Agricultura si Econimie au desfasurat o noua activitate organizata de Asociatia Semper Musica, una care a avut drept scop asistarea elevilor de la Scoala Anghel Rugina in traversarea strazii, in conditii de maxima securitate. La randul lor acestia au fost ajutati de Politia Municipala Tecuci.

     Ce sentiment te incerca atunci cand ajutai un copil la trecerea strazii?

   ,,Sentimentul care m-a incercat a fost acela care iti da un fior si totodata mandria ca faci un lucru bun fara sa fii platit in bancnote, ci in fapte bune. Daca vrei si poti sa ajuti o persoana, fa-o din toata inima.,, ne spune Caloean Gabriel, unul dintre voluntarii L.T. Ovid Caledoniu care a participat la aceasta actiune.

    Cand ai ajutat ultima oara un copil sau un varstnic sa treaca strada? Daca nu ai facut-o pana acum, poti incepe de azi. Incercati si poate veti avea acelasi sentiment ca Gabriel, un sentiment de mandrie, ca ati facut o fapta buna. Fii un om bun, bunatatea il imbogateste pe om, ii da un sens in viata, ii leagă evenimentele unul de altul in mod armonios. Bunatatea te echilibreaza si te înnobileaza, iti ordoneaza scopurile in viata, simplificandu-ti comunicarea cu ceilalti.

Actiunea de voluntariat vine in conditiile in care Romania are una dintre cele mai mari rate, dintre tarile Uniunii Europene, in ceea ce priveste numarul de decese din accidente rutiere (91 persoane decedate la 1 milion de locuitori, conform raportului Comisiei Europene – Siguranta rutiera in Uniunea Europeana, lansat in 2015), aceasta fiind depasita doar de Letonia. Acelasi raport arata ca 22% dintre victimele decedate in 2013 erau pietoni; si la acest capitol Romania ocupa primele locuri, tot alaturi de Letonia, cu 39% din totalul de victime. Voluntar la STOP! este o activitate de voluntariat adresata liceenilor din Tecuci si face parte din proiectul – Voluntar de TECUCI!, initiativa organizata in oras de Asociatia Semper Musica si care are drept scop, cresterea accesului tinerilor la oportunitati reale de voluntariat in orasul lor.

    Asadar, ajutati copii sa treaca strada, ajutati varstnici care se deplaseaza greu, ajutati-i pe cei cu bagaj mult, ajutati-i si veti trai un sentiment de nedescris, veti primi multumiri si un zambet care poate va va face o zi mai frumoasa. Ajutati pentru o societate mai buna. Orice zambet si fapta buna conteaza!

Florin Bobirca, CNCH