Tinerii doneaza carti pentru promovarea cititului!

     Liceul Tehnologic Elena Caragiani continua seria activitatilor de voluntariat din cadrul Proiectului – Voluntar de TECUCI!. Activitatea intitulata ,,Donatii de carti a inceput pe data de 10 noiembrie si inca este in desfasurare. Dupa cum stiti in Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, situat în centrul municipiului, fost „Parc Central” si Parcul „Regina Elisabeta”, situat în zona Bulevardului Victoria, fost „1 Mai”, au fost puse mici biblioteci avand forma unor casute, cu aceasta ocazie voluntarii L.T. Elena Caragiani reusind sa se mobilezeze si sa stranga mai multe volume de carte care vor fi puse in aceste spatii cu scopul promovarii cititulul in spatiile publice. Prin donatiile de carte din partea tinerilor, cetatenii orasului nostru se vor bucura de volume gratuite,  punandu-si mintea in miscare, regula fiind simpla: Iei o carte, aduci o alta in schimb sau o returnezi pe cea pe care ai luat-o, dupa ce ai citit-o.

    ,,Am un sentiment foarte placut legat de aceasta activitate, mai ales ca ii ajutam pe tineri si nu numai sa inteleaga ca cititul face bine.ne transmite Beniamin Roman, unul dintre voluntarii Liceului Tehnologic Elena Caragiani care au ajutat la colecta de carti.

      Cartile sunt un fel de drog, un drog bun, ia-le pentru euforie, ia-le pentru stari paradisiace, ia-le in stari post-traumatice, ia-le in stari stresante, dar bucura-te de ele, intelege-le limbajul, mesajul, cufunda-te in ele. Citeste si vei avea numai de castigat.

Florin Bobirca, CNCH