Unii mor de foame, iar noi ne plangem ca nu avem bani de tigari!

Asta spunea Dana Mote, unul dintre voluntarii din cadrul Liceului Tehnologic „Ovid Caledoniu” care a organizat strangerea de alimente neperisabile in liceu, pentru cativa varstnici in dificultate din Tecuci. 

Am zis asta deoarece sunt extrem de multe persoane care traiesc intr-o saracie lucie, iar noi nu suntem multumiti cu ce avem, dorindu-ne din ce in ce mai mult, chiar daca nu ne ajuta la nimic bun.

Ce te-a impresionat cand ai fost la varstnici?

„Locul in care locuiau, cum era intretinut totul, mirosul si starea fizica a acelor batrane…Ultima femeie la care am fost era in picioarele goale si spunea ca e bolnava si o dor. Cand am ajuns la ei, au ramas uimiti, nu se asteptau si nu intelegeau cum si de ce facem asta. Tot ce am facut a fost sa strangem conserve, ulei, otet, faina si alte alimente neperisabile si sa le ducem acestor varstnici, lucru pe care putem sa il facem constant, nu neaparat in preajma sarbatorilor de iarna sau de paste.”

La intoarcerea din vizita, l-am intrebat pe colegul meu Madalin: – Cum a fost? Mi-a raspuns scurt: – Trist, s-au intristat–referindu-se la voluntari. Apoi a urmat momentul in care am vazut poze si am aflat povestea acestor varstnici. Una dintre doamne traieste intr-o singura camera in Tecuci, fara apa si caldura, fara posibilitatea de a-si face de mancare si fara vizite. S-a bucurat cand i-a vazut pe tineri si s-a bucurat si mai tare cand a primit produsele de la acestia. I-a invitat in casa si le-a povestit in ce conditii traieste si cum isi duce viata, cu bune, dar si cu multe rele. Ceea ce insa isi doreste nu tine de nevoile ei imediate ci de tara: – Imi doresc persoane tinere la conducerea tarii care sa schimbe societatea!

Tu cand ai fost ultima oara generos cu cei in dificultate din jur?